GRATIS ONTBIJT + OPENBAAR VERVOER

Ecostand

Nog twee dagen tot het gezelligste en oudste alternatieve muziekfestival van het land! Al jaren proberen we zoveel mogelijk in te zetten op duurzaamheid via een doorgedreven afvalbeleid, activatie op het terrein, eco-teams, extra openbaar vervoer et cetera.

De organisatie geeft er de voorkeur aan om festivalgangers steeds positief te motiveren om hieraan mee te werken. Zo worden camping bezoekers bijvoorbeeld beloond met een gratis koffie en croissant wanneer ze zondagochtend tussen 8u en 12u een volle vuilniszak binnenbrengen. Dit gratis ontbijt kunnen ze afhalen aan de catering tent op de camping.

Op het terrein zelf werken we bovendien met eco-teams die tijdens het festival het terrein opruimen, is er een eco-stand waar je gadgets kan winnen door lege bekers en PET-flesjes door een banner te werpen en kan je tenslotte zelf bekers oprapen en binnenbrengen in onze eco-stand in ruil voor food/drink tickets!

Ook het openbaar vervoer maakt deel uit van ons duurzaamheids plan. In samenwerking met De Lijn voorzien we een gratis festival bus die pendelt tussen Rock Herk (halte college) en station Hasselt (perron 19). Bovendien kunnen festivalgangers ook gebruik maken van de normale dienstregeling van De Lijn.

Om af te sluiten leggen we dit jaar de camping bezoekers nog extra in de watten! Dit doen we ten eerste met de optredens op de NOEN camping stage en ten tweede bieden we hen een uitgebreid ontbijt aan op zaterdagochtend voor 10 euro (4 bonnen).

#maketheweidegreatagain

 

brand design by Alley | web design by Jeroen