COVID-19

Covid

Two Days Of Rock Herk is een CovidSafe Event. Dat betekent dat elke bezoeker, ouder dan 12 jaar, naast een geldig toegangsbewijs en een identiteitsbewijs ook een CovidSafe Ticket moet presenteren.

Wat is een CovidSafe Ticket?

Sinds 13 augustus kunnen organisatoren ervoor kiezen om met het CovidSafe Ticket te werken. In dat geval moet het publiek geen mondmasker meer dragen en geen afstand meer bewaren. Dit CovidSafe Ticket is persoonlijk en komt tot stand via een QR-code. Voor een persoon die niet in België woont, is dit het Europese digitale certificaat dat op nationaal niveau beschikbaar is.

Voorwaarden voor een geldig CovidSafe Ticket

1. Vaccin
Personen die volledig gevaccineerd werden, minstens twee weken voor de toegang tot het festival. (2 dosissen Moderna, Pfizer of AstraZeneca of 1 dosis Johnson&Johnson)

Wanneer ben je minstens twee weken gevaccineerd:
- vrijdag 10 september >  vaccinatie ten laatste op 26 augustus
- zaterdag 11 september >  vaccinatie ten laatste op 27 augustus

2. Test
Personen die een negatieve PCR-test hebben afgelegd, minder dan 2 dagen voor de toegang tot het festival.
(dag van test + 2 dagen = OK)
Personen die een negatieve RAT-test (snelle antigeentest) hebben laten uitvoeren door een zorgverstrekker (dokter, testcentrum en bepaalde apothekers), minder dan 1 dag voor de toegang tot het festival.
(dag van test + 1 dag = OK)

Tijdens beide festivaldagen voorziet de organisatie ook de mogelijkheid om een RAT-test te laten afnemen alvorens je het festival betreedt, in het centrum van Herk-de-Stad (op ±1km van het festivalterrein). De kostprijs bedraagt 15€ en zulke test kan gereserveerd worden via volgende website.

3. Genezing
Personen die op basis van een recente eerdere besmetting met COVID-19 een officieel erkend (digitaal) certificaat afgeleverd door een daartoe bevoegde overheid binnen de Europese Unie kunnen voorleggen. Deze moet meer dan 10 dagen en minder dan 6 maanden oud zijn.

Opgelet:

 • Zelftesten zijn niet geldig. Als de uitslag van je PCR- of antigeentest positief is, kom dan niet naar Two Days Of Rock Herk.
 • Indien je geen geldig CovidSafe Ticket hebt, kom dan niet naar Two Days Of Rock Herk.
 • Als je na terugkomst uit een rode zone in quarantaine zit, kom dan zeker niet naar Two Days Of Rock Herk.

Hoe bekom ik mijn CovidSafe Ticket?

 • Voor mensen met een smartphone: download de CovidSafeBE applicatie op covidsafe.be of via de App Store of Play Store. Voor het activeren van deze applicatie is verbinding met eHealth of Itsme vereist. 
  Tip: zorg dat je deze app al enkele dagen van tevoren installeert en uitprobeert.
  Nederlanders gebruiken de CoronaCheck-app.
   
 • Voor mensen die geen smartphone hebben: het CovidSafe Ticket kan online worden gedownload in pdf-formaat en vervolgens worden afgedrukt, via mijngezondheid.belgie.be
   
 • Voor mensen die geen smartphone hebben en een volledige vaccinatie hebben: mogelijkheid tot postbezorging van het vaccinatiebewijs via de volgende regionale callcenters: Vlaanderen: 078/78 78 50 / Wallonië: 071/31 34 93 / Brussel: 02/214 19 19


Controle van het CovidSafe Ticket

CovidScan: Je CovidSafe Ticket wordt gescand in een tent aan de ingang van het festival. Je moet je ook legitimeren om ervoor te zorgen dat je CovidSafe Ticket overeenkomt met uw identiteit. Voor mensen die niet in België wonen, scannen we je nationale aanvraag waarop je eerder een geldig CovidSafe Ticket hebt gedownload.
In deze controleruimte zijn de geldende sanitaire maatregelen (dragen van een masker, afstand, ontsmetting van de handen, enz.) van toepassing. Ook op de weg naar de inkom, vragen we je om afstand te houden en een mondmasker te dragen.

Groen licht aan de inkom? Welkom op ons CovidSafe festival!

Met een geldig CovidSafe Ticket kun je vervolgens de veilige zone betreden die het festival omvat. In dit gebied wordt het risico op COVID-19-besmetting dan ook enorm verminderd. In deze ruimte is het dragen van een mondmasker, afstand en zitten in een kleine groep niet verplicht. Je kan op Two Days Of Rock Herk dus met een gerust hart genieten.

Elke keer dat je Two Days Of Rock Herk verlaat, moet je bij de ingang opnieuw door de CovidSafe Ticket-controle. Vanaf middernacht is elk vertrek definitief.

Positieve test net voor het festival?

Als je in de 48u (PCR) of 24u (RAT) voor de dag waarop je naar Two Days Of Rock Herk ging komen, positief test voor COVID-19, vragen we je om niet naar de festivalingang te komen. We zullen je ticket in dit geval wel terugbetalen.
Zelfs als je een toegangsbewijs hebt voor het festival, kan je niet naar binnen.

Om een ​​terugbetaling van je festivalticket aan te vragen, moet je ons een e-mail sturen op info@rockherk.be Let op: deze e-mail moet je volledige contactgegevens bevatten (achternaam + voornaam + telefoon + e-mail), je bestelnummer, je bankrekeningnummer en een bewijs van je positieve PCR-test. Er wordt geen andere reden voor terugbetaling aanvaard.

Let op: Kosten voor het bekomen van certificaten en/of testen zijn integraal ten laste van de festivalganger en kunnen nooit geheel of gedeeltelijk op de organisatie van Two Days Of Rock Herk verhaald worden.

Het niet kunnen of willen voorleggen van een geldig officieel erkend (digitaal) certificaat, zoals hierboven bepaald, geeft geen recht tot annulatie, vergoeding, compensatie of terugbetaling, ongeacht men in het bezit is van een geldig toegangsticket.

Het is de uitsluitende verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid van elke festivalbezoeker om ervoor te zorgen dat men het CovidSafe Ticket ten alle tijden bij zich heeft en kan tonen aan de festivalorganisatie, kennis heeft van de geldende regels op het festival en deze naleeft.

Het is de verantwoordelijkheid van elke individuele bezoeker om te allen tijde de meest recente en geldende regels, voorschriften en richtlijnen aangaande het festivalbezoek te kennen en na te leven, evenals deze voor elke toegang tot het festival na te gaan op de officiële website van het festival: www.rockherk.be

Nog vragen?

www.mijngezondheid.belgie.be
www.covidsafe.be
www.info-coronavirus.be

Of stel je vragen aan onze helpdesk via info@rockherk.be. Daar word je snel geholpen.

brand design by Alley | web design by Jeroen